Wie ik ben en waarom ik dit doe

Over mij

Soms heb ik even tijd nodig om na te denken voordat ik een antwoord kan geven. Na lang sociaal contact ben ik uitgeput en ik pik de sfeer in een vingerknip op wanneer ik de kamer binnenkom. Ik voelde me vaak anders, maar ik wist niet wat ik ermee moest. Wat ik wel wist is dat het ontzettend veel energie kostte. Jarenlang worstelde ik met mijn introverte en hooggevoelige kant.

In een omgeving die gericht was op extravert gedrag voelde ik me altijd mentaal kreupel.

Het meest lastige was dat er een verschil zat tussen wat ik wilde doen qua energie en wat ik daadwerkelijk kon doen. Soms was mijn energie ineens op. En op is echt op. Daar zat ik dan om 15.00 ‘s middags, met hoofdpijn en misselijkheid. Vreselijk onhandig wanneer je nog een vol programma hebt en een gezin met twee kleine kinderen natuurlijk. 

img_1415-instaportret
img_1044-vierkant

Puzzelstukjes

Pas tijdens mijn vervolgopleiding Communicatie kwam ik erachter dat er zoiets als introvert en hooggevoeligheid bestaat. Heel veel puzzelstukjes vielen op hun plek. Sindsdien ben ik me gaan verdiepen en ontwikkelen op dit vlak. Ik ben gaan investeren in coaching en opleidingen. Inmiddels is het me gelukt om:

 • In mijn gezin, huwelijk en sociale omgeving mijn ruimte te durven nemen 
 • Vaker nee te zeggen, zonder verantwoording af te leggen  
 • Te netwerken en te pitchen (bijna) zonder zenuwen 
 • Met een baby in de draagzak twee bedrijven op te bouwen

Krachtige eigenschappen

Vroeger wist ik niet hoe ik om moest gaan met mijn eigenschappen. Ik zag het als een zwakke plek. Inmiddels weet ik hoe waardevol mijn eigenschappen kunnen zijn:

 • In een groep breng ik veel rust 
 • Mensen vinden het fijn om naar me te luisteren omdat ik rustig praat 
 • Mensen voelen zich bij mij ook in stilte op hun gemak
 • Mensen vinden het fijn dat ik goed kan luisteren 

Getrouwd met een extravert

Ik ben getrouwd met Jesse en ben moeder van twee zonen (2013 en 2018). Samen wonen we in Arnhem. Naast The Woman You Are heb ik een marketing bedrijf samen met mijn man. Andere projecten waar ik me voor inzet zijn Arnhemsemoeders.nl, Moederraad Arnhem en het leiderschapsteam van Hemelsbreed. Mijn hart ligt bij het opbouwen van een duurzaam zelfvertrouwen van hooggevoelige introverte vrouwen, onder andere door te spreken, kennis te delen en te coachen. 

Lisa Pieplenbosch - coach voor introverte hoogsensitieve (hsp) vrouwen
img_1735

En verder… 

 • Ben ik gek op koffie, zwart, latte macchiato, cappuccino. Bring it on! 
 • Kan ik het niet laten om alle babydieren ‘puppies’ te noemen. En mijn kinderen doen dit ook.
 • Luister ik graag naar Mariah Carey, ja ik ben eigenlijk wel een fan.
 • Mijn happy place is op de dansvloer.
 • Mijn man is naast marketeer ook House DJ (gelukkig heeft hij een goede koptelefoon)
 • Ben ik gek op friet (speciaal graag!)

Interviews

schermafbeelding-2020-06-20-om-14.19.53

Vroeger dacht ik altijd dat het een zwakte was, maar nu zie ik dat het me heel goed maakt in mijn vak: ik ben introvert en hoogsensitief. Daardoor ben ik heel empatisch, kan ik goed luisteren en mensen echt op hun gemak stellen. Daarnaast heb ik oog voor detail. Inmiddels kan ik dit zien als een talent, een talent die ik dan ook graag ontwikkel. Goed doseren is hierbij voor mij belangrijk. Deze aspecten vertaal ik naar meerdere vlakken van mijn leven, zowel zakelijk als privé.

Van kleine dingen kan ik heel gelukkig worden. Van de kinderen die iets nieuws kunnen en vervolgens retetrots uit hun ogen kijken bijvoorbeeld. Of wanneer ze iets stouts doen en ik stiekem trots op ze ben, maar ze wel een standje moet geven. Of mijn man die weet dat hij een slechte grap maakt. De warmte van de zon op je huid voelen. Je niet druk hoeven maken. Buiten zitten met een kop koffie. Van die dingen.

logo-bwnl

“Ik stop veel van mijn persoonlijkheid in mijn dienst; ik kan goed luisteren en mensen op hun gemak laten voelen en daardoor goed met ze samenwerken en ook hun onuitgesproken gevoel of behoefte goed oppikken. “

“Mijn persoonlijke missie is elke vrouw laten zien en voelen hoe mooi ze is, vooral voor haarzelf. Want als ze dat door heeft, kan ze de wereld aan. Stijladvies kan het zelfvertrouwen ontzettend versterken; wat weer kan zorgen voor bijvoorbeeld het beter aangeven van grenzen of jezelf minder vergelijken, doordat je liefdevoller naar jezelf kunt kijken in plaats van naar anderen. “

logo-arnhem-onderneemt

“Lisa gunt elke vrouw dat ze weet en voelt hoe mooi ze is en wil hen laten stralen; ze wil hen laten weten dat ze het waard zijn! ?”

“Middels haar onderneming helpt Lisa dan ook vrouwen met het matchen van hun persoonlijkheid bij hun kleding en uitstraling. Dit doet zij door het geven van stijladvies en het organiseren, aanvullen en up-to-date houden van hun garderobe. ????”

Weten wat The Woman You Are
voor jou kan betekenen?

Over mij

Je kunt me al je vragen stellen en weet meteen of ik je verder kan helpen.