Zwanger geweest? Lees meer over wat stijlcoaching voor
je kan doen ná je zwangerschap.

Een zwangerschap zet je hele leven op z’n kop. De vreugde die het prachtige wonder dat je in je armen mag sluiten met zich mee brengt komt vaak samen met slaaptekort en het vinden van een nieuwe balans. Het is een bewogen periode die veel van jou kan vragen als moeder. Daarnaast ben je naast moeder ook nog jezelf, dochter, partner, vriendin, werknemer… Het is goed om na je zwangerschap even stil te staan bij wie je bent en wat je wilt.

xavier-mouton-photographie-744396-unsplash-1
kyle-nieber-635997-unsplash

Een zwangerschap verandert je lijf

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kon na mijn zwangerschap met moeite afscheid nemen van mijn positiekleding. Ik paste mijn kleding van voor de zwangerschap niet meer en dat zag ik als een ongelofelijke mislukking. In plaats van mezelf te accepteren zoals ik was bleef ik in de ontkenningsfase hangen. Waar het eigenlijk vandaan kwam: ik kon de nieuwe vrouw die ik was nog niet omarmen.

Toen ik zelf ben gecoached en een stijlsessie heb gehad kon ik liefdevoller naar mezelf kijken. Ik zag geen dik lijf met muffin top, maar een sterk lijf dat een gezonde baby heeft mogen dragen en ter wereld heeft mogen brengen. Mijn coach leerde me hoe ik naar mezelf kon kijken en hoe ik mezelf kon kleden op een manier die bij de ‘nieuwe (gegroeide) mij’ paste.

‘Hé, ik ben best wel leuk’. Dat is wat ik dacht toen ik mezelf na de stijlcoach sessie in de spiegel zag. Blijkbaar had ik het visuele bewijs nodig dat ik er leuk uit kon zien. Stijlcoaching gaf me dat fysieke bewijs. Mijn diepe onzekerheid en negatieve beoordeling van mijzelf is nooit meer teruggekomen.

Je bent gegroeid

Een zwangerschap laat je in veel opzichten groeien. Het is alsof je een extra la in je leven hebt opengetrokken. Een extra la met nóg een rol die je past, nóg meer liefde en nóg een andere kant van jezelf. Stijlcoching kan je helpen bij het omarmen van de ‘nieuwe’ (gegroeide) versie van jezelf. Het helpt je om je te kleden zoals je bent, voelt en wilt.

active-adult-baby-1456279
Lisa Pieplenbosch op UWV Stapelbanenbeurs
Zwangerschap

Jezelf ontdekken, inclusief je rol als moeder

Het is niet gek om na een zwangerschap de tijd te nemen om jezelf te (her)ontdekken. Veel is en voelt anders aan dan voor je zwangerschap. Je gedachten en overtuigingen, maar ook je lijf en je kleding. 

Het kan zijn dat je eerst zeker wist dat je carrière wilde maken en 5 dagen wilde blijven werken. Maar nu je moeder bent eigenlijk thuis wil blijven, of minder wilt werken. Of juist andersom! Het is heel lastig om vooraf in te schatten wat je na je zwangerschaps(verlof) precies wilt. Het maakt niet uit wat je wilt, als je maar doet wat voor jou goed voelt. Neem de tijd om jezelf te herontdekken.

Nieuwe stijlbehoefte als moeder

Vaak verandert ook de stijlbehoefte van moeders. Dat heeft naast de fysieke groei, ook te maken met mentale groei. Kleding moet naast mooi ook nog eens praktisch zijn. Dit betekent niet dat je alleen nog maar in yogabroeken hoeft te lopen. Het is wel even zoeken wát je precies fijn vindt en hoe je dat voor jou kunt vormgeven. Je moet namelijk met andere ogen naar je garderobe en naar jezelf kijken.

De gegroeide versie van de fantastische vrouw die je al was mag je vormen. Een stijlsessie helpt daarbij. Samen kijken we naar je nieuwe stijlwensen en behoeften. We kijken naar hoe je ervoor kunt zorgen dat je outfit samenstellen zo weinig mogelijk tijd kost en tegelijk praktisch en comfortabel is. In een Garderobe Maximalisatie Sessie kijken we hoe je zoveel mogelijk kunt halen uit de kleding die je al hebt. Je hoeft niets nieuws te kopen maar kunt nog maanden vooruit met dat wat je al hebt. Dat is nog eens slim besparen!

lisa-backstage-02
Lisa Pieplenbosch tijdens een stijlsessie

Hoeveel kost het als je geen stijlcoach inhuurt? €2.500.

Stijlcoaching voelt vaak als een grote investering in één keer. Toch is de besparing groter:

Gemiddeld hebben vrouwen voor €4.500 aan kleding en schoenen. Dit lijkt veel, maar komt voor veel vrouwen toch in de buurt. Het hangt vaak niet alleen in je kast, maar ligt bijvoorbeeld ook verstopt of opgeslagen de zolder of onder het bed.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 10% (!) met plezier wordt gedragen en dat 60% niet gedragen wordt. Dit betekent dat er gemiddeld €2.700,- in je kledingkast ligt.

Stel dat je garderobe gemiddeld 3 jaar mee gaat, dan geef je per jaar gemiddeld €900,- uit aan mis- en impulsaankopen.

Een garderobe maximalisatie sessie of samen-shoppen-sessie kost eenmalig €299,-. Je bespaart direct meer dan €2.500 omdat je daarna géén impuls- of miskopen meer doet. Daarnaast kun je na stijladvies ook gefundeerd kiezen om te investeren in goede kledingstukken. Je weet namelijk wat je mooi vindt, wat je mooi staat en waarin je gaat stralen.