Nieuwe baan? Lees meer over stijlcoaching bij je nieuwe carrièrestap!

Een nieuwe carrièrestap is vaak een grote verandering in je leven; een life event. Het hele proces van knopen doorhakken, gesprekken voeren, afscheid nemen van je collega’s kan stress met zich meebrengen. Starten op een nieuwe werkplek of misschien wel het starten van je eigen bedrijf. Het is allemaal ontzettend spannend.

Niet voor niets staat ‘verandering van baan’ in de Life Event Scale van Holmes en Rahe. Dit life event heeft een gezamenlijke plek in de ranglijst, samen met seksuele problemen en gezinsuitbreiding. Life events kunnen spanningen op meerdere vlakken teweeg brengen. Denk aan de ‘langzame levensvragen’ zoals ‘wie ben ik, wat wil ik en waar word ik gelukkig van’. Hoe dan ook: een life event zorgt ervoor dat je groeit.

Nieuwe baan
Nieuwe baan

Vertaal de groei door naar je uitstraling en garderobe

Wanneer je zo’n persoonlijke groei gaat doormaken of doormaakt, is het goed om de tijd te nemen om deze groei door te vertalen naar je uitstraling en je garderobe. Vooral wanneer je een nieuwe stap maakt in je carrière is het waardevol om jezelf en je eigen stijl te ontdekken. Wanneer je uitstraalt wie je écht van binnen bent zul jij je nieuwe rol ook authentiek invullen. Dit geeft jou de mogelijkheid om zelfverzekerder en krachtiger in je schoenen te staan. 

Stijlcoaching helpt je in je groeiproces

Of je nu graag écht als jezelf bij je nieuwe job wil beginnen, of als ondernemer wil uitstralen wie je écht bent: het ontdekken en leren toepassen van je eigen stijl draagt hieraan bij. Een gedegen eigen stijl is altijd gebaseerd op jouw persoonlijkheid en smaak. Als je een bepaalde dresscode hebt dan kijken we samen naar hoe je dit kunt toepassen zonder dat je er twee garderobes op na houdt.

lisa-pieplenbosch-samenwerking-uwv-stabelbanenbeurs
Lisa Pieplenbosch op UWV Stapelbanenbeurs

Hoeveel kost het als je geen stijlcoach inhuurt? €2.500.

Stijlcoaching voelt vaak als een grote investering in één keer. Toch is de besparing groter:

Gemiddeld hebben vrouwen voor €4.500 aan kleding en schoenen. Dit lijkt veel, maar komt voor veel vrouwen toch in de buurt. Het hangt vaak niet alleen in je kast, maar ligt bijvoorbeeld ook verstopt of opgeslagen de zolder of onder het bed.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 10% (!) met plezier wordt gedragen en dat 60% niet gedragen wordt. Dit betekent dat er gemiddeld €2.700,- in je kledingkast ligt.

Stel dat je garderobe gemiddeld 3 jaar mee gaat, dan geef je per jaar gemiddeld €900,- uit aan mis- en impulsaankopen.

Een garderobe maximalisatie sessie of samen-shoppen-sessie kost eenmalig €299,-. Je bespaart direct meer dan €2.500 omdat je daarna géén impuls- of miskopen meer doet. Daarnaast kun je na stijladvies ook gefundeerd kiezen om te investeren in goede kledingstukken. Je weet namelijk wat je mooi vindt, wat je mooi staat en waarin je gaat stralen.