Afgevallen? Lees meer over stijlcoaching ná je transformatie!

Wanneer je bent afgevallen zul je waarschijnlijk op veel vlakken een verandering opmerken. Zo’n transformatie heeft namelijk ook invloed op je levensstijl, mindset en gezondheid. Je voelt je waarschijnlijk fitter en je hebt meer energie. Afvallen heeft, naast de fysieke verandering, in veel gevallen ook mentale impact. Je mindset en je zelfbeeld zijn ook in verandering. Dat kan even wennen zijn, ondanks dat het om een positieve ontwikkeling gaat.

Niet voor niets staat ‘verandering van eetgewoonten’ in de Life Event Scale van Holmes en Rahe. Life events kunnen op meerdere vlakken spanningen teweeg brengen. Denk aan de ‘grotere levensvragen’ zoals ‘wie ben ik, wat wil ik en waar word ik gelukkig van’. Hoe dan ook: een life event zorgt ervoor dat je groeit.

Afgevallen
workshop stijl arnhem

Je kleding zit niet meer… en nu?

Dat je kleding losser gaat zitten merk je vaak al vrij snel wanneer je begint met afvallen. Waarschijnlijk herken je dit ook: als je graag meer wilt afvallen koop je niet direct een nieuwe broek in een maat kleiner, maar draag je de oude broek tot je ongeveer bij je doel bent aangekomen. Dat is helemaal niet gek. Bij elke reis hoort een tussenfase.

Wel is het goed om je eindstation te definiëren. Wanneer is je doel behaald en ben je tevreden met je resultaten? Het is makkelijk om maar door te blijven gaan, maar dan kan het zo zijn dat je nooit op een punt komt van tevredenheid. 

Het is waardevol om aan het einde van je reis goed en liefdevol naar jezelf te kijken. Vaak is het lastig om de nieuwe jij écht goed te zien. We kijken namelijk vooral naar onszelf vanuit projectie; wie we denken dat we zijn, en niet zozeer vanuit een feitelijke perceptie. Dit kan als gevolg hebben dat je jezelf nog steeds niet genoeg afgevallen vindt. Maar ook dat je uit automatisme kleding in grote maten blijft kopen, of kleding in dezelfde pasvorm als toen je nog zwaarder was. 

In deze fase kan het heel lastig zijn om deze nieuwe versie van jezelf vorm te geven als het gaat om stijl en uitstraling. Een stijlsessie helpt je door dit proces.

De nieuwe jij beter zien door stijlcoaching

Vaak wanneer je bezig bent met het verliezen van gewicht groei je op veel vlakken. Denk maar eens aan mindset, discipline en kennis. Daar heb je levenslang profijt van! Vaak vergeten we om die groei door te vertalen naar de binnenkant ‘wie ben ik, nu’ en naar kleding en garderobe. Kleding die echt goed past bij de gegroeide jij zorgt ervoor dat jij de ‘nieuwe jij’ beter ziet. Het helpt je als het ware door een nieuwe bril naar jezelf te kijken.

timur-romanov-ygolfkdrd8q-unsplash
Helemaal happy met jezelf
lisa-paulien-11
Lisa Pieplenbosch tijdens een stijlsessie

Stijlcoaching na afvallen

Je kunt natuurlijk een ‘samen shoppen- sessie’ bij me boeken. We gaan gezellig op stap en zorgen voor compleet nieuwe outfits die helemaal bij je passen. Maar dat je bent afgevallen betekent niet dat je oude garderobe niet meer draagbaar gemaakt kan worden. Je oude kleding kan vaak met een kleine aanpassing goed doorgedragen worden. 

Hoeveel kost het als je geen stijlcoach inhuurt? €2.500.

Stijlcoaching voelt vaak als een grote investering in één keer. Toch is de besparing groter:

Gemiddeld hebben vrouwen voor €4.500 aan kleding en schoenen. Dit lijkt veel, maar komt voor veel vrouwen toch in de buurt. Het hangt vaak niet alleen in je kast, maar ligt bijvoorbeeld ook verstopt of opgeslagen de zolder of onder het bed.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 10% (!) met plezier wordt gedragen en dat 60% niet gedragen wordt. Dit betekent dat er gemiddeld €2.700,- in je kledingkast ligt.

Stel dat je garderobe gemiddeld 3 jaar mee gaat, dan geef je per jaar gemiddeld €900,- uit aan mis- en impulsaankopen.

Stijladvies is slechts een eenmalige investering. Je bespaart direct meer dan €2.500 omdat je daarna géén impuls- of miskopen meer doet. Daarnaast kun je na stijladvies ook gefundeerd kiezen om te investeren in goede kledingstukken. Je weet namelijk wat je mooi vindt, wat je mooi staat en waarin je gaat stralen.