Wintertype: kenmerken en kleuradvies
Het dragen van de juiste kleur zorgt ervoor dat je gaat stralen. Het tegenovergestelde is ook waar; het dragen van kleuren die minder aansluiten bij je teint en oogkleur kunnen je onterecht hard, vermoeid of streng over laten komen of juist anoniem en kleurloos. Daarom is een kleuranalyse een onderdeel van het transformatietraject. Je krijgt inzicht in welke kleuren je krachtig laten overkomen en welke kleuren dit effect in mindere mate op je hebben.
De vier seizoentypes
Om te bepalen welke kleuren jou het beste uit laten komen maak ik gebruik van de vier seizoentypes: lente, zomer, herfst en winter. Bij de zomer- en wintertypes is de ondertoon van de huid koel, oftewel blauw. Bij de herfst- en lentetypes is de ondertoon van de huid warm, oftewel geel. Ook kijken we naar hoe contrastrijk je gezicht is als het gaat om de kleur van je wenkbrauwen en ogen.
Koel of warm type
Of je een warm of koel type bent bepalen we door middel van de gouden en zilveren analysedoeken. Deze doeken plaatsen we onder je gezicht, vervolgens kijken we samen in de spiegel naar het effect van de analysedoeken:
- Maakt je gezicht een opwaartse of neerwaartse beweging. Hierbij kijken we onder andere naar de lijnen bij je ogen en je mondhoeken
- Bij welke kleur komt je huid mooi uit; egaal en minder oneffenheden
- Bij welke kleur springen je ogen er écht uit
Kenmerken van een wintertype
Huid: De huid heeft een blauwe ondertoon: grijs-beige, olijfkleurig. Het wintertype kan ook iets warms hebben, bijvoorbeeld sproeten of een duidelijke beige kleur. Een wintertype kan ook een blanke huid hebben en donkere haren. Vaak hebben wintertypen geen rozige wangen.
Haar: Een wintertype heeft vaak donkerbruin of zwart haar. Het wintertype wordt meestal vroeg grijs-wit.
Ogen: Zwartbruin, groen, blauw of hazelnootkleur met een diepe tint.
Bekende wintertypen
Kleuradvies wintertype
- Kleuren voor een wintertype zijn donker en helder met een blauwe ondertoon: blauwtinten, aubergine en paarstinten. Ook felle kleuren zoals fuchsia , kobaltblauw en citroengeel staan ze goed
- Warme kleuren -dit zijn kleuren met een gele ondertoon- staan een wintertype minder krachtig. Dit zijn kleuren zoals (warm)geel, oranje, zalmrose, groen, geelbeige en tomatenrood.
- Wit: kies voor zuiverwit of wolwit.
- Zwart: een wintertype kan over het algemeen erg goed zwart dragen. Sommige wintertypen kunnen beter voor antraciet kiezen omdat zwart te hard kan staan.
- Combineer contrastrijk; donkere kleuren met lichte (pastel)kleuren.
Betekent dit dat je als zomertype nooit meer oranje mag dragen? Zeker niet. Een kleuranalyse geeft inzicht in wat welke kleuren precies met je doen. Sommige kleuren passen beter bij je huids- en haarkleur dan andere kleuren. Er zit ook verschil in waar de kleur begint. Draag je een coltrui dan bevindt de kleur zich direct onder het gezicht en kan de kleur sneller een minder krachtig effect geven. Draag je een wat lagere halslijn dan is er wat meer ruimte tussen het gezicht en de kleur en zal het effect minder hard zijn dan bij een coltrui. Een kleur is ook altijd op te halen door bijvoorbeeld een ketting of sjaal in de ‘juiste’ kleur te dragen.
Wil jij ook krachtig overkomen?
Je kunt dan al je vragen stellen en weet meteen of ik je verder kan helpen.