Wintertype: kenmerken en kleuradvies

Wintertype

Het dragen van de juiste kleur zorgt ervoor dat je gaat stralen. Het tegenovergestelde is ook waar; het dragen van kleuren die minder aansluiten bij je teint en oogkleur kunnen je onterecht hard, vermoeid of streng over laten komen of juist anoniem en kleurloos. Daarom is een kleuranalyse een onderdeel van het transformatietraject. Je krijgt inzicht in welke kleuren je krachtig laten overkomen en welke kleuren dit effect in mindere mate op je hebben.

De vier seizoentypes
Om te bepalen welke kleuren jou het beste uit laten komen maak ik gebruik van de vier seizoentypes: lente, zomer, herfst en winter. Bij de zomer- en wintertypes is de ondertoon van de huid koel, oftewel blauw. Bij de herfst- en lentetypes is de ondertoon van de huid warm, oftewel geel. Ook kijken we naar hoe contrastrijk je gezicht is als het gaat om de kleur van je wenkbrauwen en ogen.

adult-beautiful-blowing-293029

Koel of warm type

kleuranalyse lisa pieplenbosch – koel wintertype

Of je een warm of koel type bent bepalen we door middel van de gouden en zilveren analysedoeken. Deze doeken plaatsen we onder je gezicht, vervolgens kijken we samen in de spiegel naar het effect van de analysedoeken:

 • Maakt je gezicht een opwaartse of neerwaartse beweging. Hierbij kijken we onder andere naar de lijnen bij je ogen en je mondhoeken
 • Bij welke kleur komt je huid mooi uit; egaal en minder oneffenheden
 • Bij welke kleur springen je ogen er écht uit

Kenmerken van een wintertype

Wintertype

Huid: De huid heeft een blauwe ondertoon: grijs-beige, olijfkleurig. Het wintertype kan ook iets warms hebben, bijvoorbeeld sproeten of een duidelijke beige kleur. Een wintertype kan ook een blanke huid hebben en donkere haren. Vaak hebben wintertypen geen rozige wangen.

Haar: Een wintertype heeft vaak donkerbruin of zwart haar. Het wintertype wordt meestal vroeg grijs-wit.

Ogen: Zwartbruin, groen, blauw of hazelnootkleur met een diepe tint.

adult-beautiful-close-up-773371

Bekende wintertypen

wintertype-caroline-de-bruijn
Caroline de Bruijn
wintertype-courteney-cox
Courteney Cox
wintertype-demi-moore
Demi Moore
wintertype-brooke-shields
Brooke Shields

Kleuradvies wintertype

Wintertype
kleurenpalet wintertype - winterpalet
Globale kleurenpalet wintertype
 • Kleuren voor een wintertype zijn donker en helder met een blauwe ondertoon: blauwtinten, aubergine en paarstinten. Ook felle kleuren zoals fuchsia , kobaltblauw en citroengeel staan ze goed
 • Warme kleuren -dit zijn kleuren met een gele ondertoon- staan een wintertype minder krachtig. Dit zijn kleuren zoals (warm)geel, oranje, zalmrose, groen, geelbeige en tomatenrood.
 • Wit: kies voor zuiverwit of wolwit.
 • Zwart: een wintertype kan over het algemeen erg goed zwart dragen. Sommige wintertypen kunnen beter voor antraciet kiezen omdat zwart te hard kan staan.
 • Combineer contrastrijk; donkere kleuren met lichte (pastel)kleuren.

Betekent dit dat je als zomertype nooit meer oranje mag dragen? Zeker niet. Een kleuranalyse geeft inzicht in wat welke kleuren precies met je doen. Sommige kleuren passen beter bij je huids- en haarkleur dan andere kleuren. Er zit ook verschil in waar de kleur begint. Draag je een coltrui dan bevindt de kleur zich direct onder het gezicht en kan de kleur sneller een minder krachtig effect geven. Draag je een wat lagere halslijn dan is er wat meer ruimte tussen het gezicht en de kleur en zal het effect minder hard zijn dan bij een coltrui. Een kleur is ook altijd op te halen door bijvoorbeeld een ketting of sjaal in de ‘juiste’ kleur te dragen.

Wil jij ook krachtig overkomen?

Je kunt dan al je vragen stellen en weet meteen of ik je verder kan helpen.

 • Het is het heel fijn om met Lisa samen te werken. Ze heeft er echt verstand van en laat je je mooie kanten van je eigen lichaam weer ontdekken!

  Lees hier Sandra's ervaring met The Woman You Are! 
  Sandra Slutter - Te Stroet (30) Marketeer
 • Ik heb gemerkt dat een stijlsessie echt super waardevol is, eigenlijk voor elke vrouw. Je leert veel, staat sterker in je schoenen en na afloop heb je een stijlrapport waarin je alles op je gemak terug kunt lezen. Dat is handig, want je krijgt veel informatie in korte tijd. Ik vind het vooral ook fijn hoe positief Lisa is, dat lees je ook echt terug in het stijlrapport. Ik voel me nu helemaal klaar om af te gaan studeren en het werkende leven te betreden! Lees hier Nina's ervaring met The Woman You Are!

  Nina Ibba (25)
  Nina Ibba (25) Gaat afstuderen
 • Het stijladvies dat ik van Lisa kreeg was een enorme eye opener. Ik heb blijkbaar een heel ander type figuur dan ik dacht. En daar hoort een heel andere pasvorm bij. Ik kreeg tips over welke kleding mij het beste staat en welke kleuren ik heb beste kan dragen. Hierdoor voelde ik me meteen een stuk zelfverzekerder. Dankzij Lisa koop ik vanaf nu kleding die écht bij mij past. En verwacht ik het aantal miskopen flink te verkleinen!

  Annemarijn Mutsaers (31) Communicatieadviseur
 • Bij Lisa kreeg ik een eerlijk advies. Ze is open en direct op een respectvolle manier en kan heel duidelijk uitleggen en met voorbeelden laten zien waarom een kledingstuk juist wel of niet bij goed staat. Door de stijlsessie merk ik dat ik kritischer ga winkelen en daardoor geld bespaar!

  Marjolijn