Voor en na foto’s: Sandra Slutter – Te Stroet (30 jaar, marketeer)

Als stijlcoach help ik je kleding te laten matchen met je persoonlijkheid en de gelegenheid. Sandra heeft een garderobe maximalisatie sessie en personal shop sessie gehad. Hieronder vind je foto’s van de sessies en lees je Sandra’s ervaring.

Voor en na foto’s

Sandra gaf aan dat zij zich vrouwelijker wil kleden. Haar mooie figuur en rondingen mogen best gezien worden. Alleen: hoe pak je dat aan binnen de kaders van jouw voorkeuren en smaak: comfortabel en romantisch? Daar hebben we aan gewerkt.

We zijn Sandra’ kledingkast ingedoken en hebben toen allerlei nieuwe combinaties gemaakt. Er lagen al veel goede items in die qua kleur en pasvorm ook nog eens goed te combineren waren.

Vervolgens zijn we samen gaan shoppen. Het doel was, naast het shoppen van items op de shoplist, om ook te kijken naar andere pasvormen. We hebben samen gekeken welke pasvormen je mooi staan en welke minder doen voor je figuur. Tijdens het shoppen zag Sandra zelf al heel goed welke kleuren en pasvormen wel en niet voor haar werken. Mijn doel hierin was ook om het shoppen leuker en minder overweldigend te maken voor Sandra.

Voor

voor-na-twya-1

Na

voor-na-twya

Garderobe maximalisatie sessie: nieuwe combinaties

Hieronder zijn enkele combinaties te zien die we hebben gemaakt met kleding uit Sandra’s kledingkast. Eén basisset dat op verschillende manieren te combineren is.

img_6480
img_6479
img_6477

Personal shoppen

Tijdens het samen shoppen heeft Sandra verschillende nieuwe dingen gepast om te zien en te voelen wat de verschillende kleuren en pasvormen voor haar doen. Daarnaast hebben we missende items in haar garderobe aangevuld.

whatsapp-image-2018-07-07-at-09.41.40
whatsapp-image-2018-07-07-at-09.41.39
whatsapp-image-2018-07-07-at-09.41.39-1

Sandra over de stijlsessies

img_6495

Ik liep al tijden met het idee eens wat aan mijn uiterlijk te gaan doen, maar ik wist niet goed hoe. Het ging al eens door mijn hoofd om vriendinnen me te laten adviseren tijdens het shoppen, maar ik ben niet zo’n shop-fan. Het liefst bestel ik alles achter mijn computer, zonder de winkel in te hoeven. Toen kwam via een vriendin deze mogelijkheid voorbij! Gelijk aanpakken dacht ik. En zo kwam ik bij Lisa terecht.

Na een gezellig intake gesprek (wie ben ik, wie is Lisa, wat doet zij en hoe pakken we het aan) bij mij thuis hebben we een aantal doelen gesteld: Ik wilde mezelf weer fijn voelen in kleding, iets chiquer en vrouwelijker kleden en vooral weer plezier in shoppen krijgen zonder overweldigd te worden in een winkel. Ik wilde vooral weer zelfvertrouwen en eigenheid gaan uitstralen.

Anders leren kijken
We begonnen met een kleurenanalyse om te bepalen welke kleuren het beste bij mij passen. Dit is vooral heel verrassend om mee te maken. Dat je door een gouden- of zilverendoek kunt zien hoe je eigen gezicht oplicht vond ik bijzonder om te zien. Verder hebben we mijn figuur bekeken. Omdat ik wat bredere heupen heb vergelijkend met mijn schouders, heb ik een peerfiguur. Ja leuk, dat wist ik, maar hoe kleed ik dat peerfiguur het mooist/best/leukst? Nou dat heeft Lisa me helemaal uitgelegd. Door eerst in mijn eigen klerenkast te duiken en te laten zien hoe iets op je lichaam valt. Waarom dit shirtje wel je taille benadrukt of het schoudergedeelte ervan niet voor jou werkt. Ze heeft me geleerd heel anders naar mijn lichaam te kijken. Iets verder te kijken dan alleen naar de leuke print of kleur van het kledingstuk, maar ook naar de lijnen hoe het je lichaam volgt. En dat is leuk! Dan krijg je vanzelf plezier om naar nieuwe kleren te kijken!

Ze heeft me geleerd heel anders naar mijn lichaam te kijken.

Samen shoppen
Na de garderobe-check zijn we de stad in gegaan om me ook in winkels weer op mijn gemak te laten voelen. Door vooraf doelen te stellen van waarnaar je opzoek bent, wordt het ineens makkelijker om een verdeling te maken in die winkels. Dat gedeelte qua pasvorm kunnen we overslaan, die kleuren passen minder bij mijn type, dus sla ik ook over. En dan blijft er een te overzien en kleiner gedeelte van de winkel over. Fijn! Samen hebben we verschillende kledingstukken geprobeerd en bekeken hoe het op mijn lichaam viel. En daar werd ik weer helemaal enthousiast van.

Learning-by-doing
Tussendoor en na het shoppen kreeg ik de opdracht van Lisa zelf setjes uit mijn kledingkast en het de geshopte items samen te stellen en op de foto te zetten. Op die manier leer je ook weer anders naar kledingstukken te kijken en bij elkaar te passen. Een echt learning-by-doing dus!

Persoonlijk stijldossier
Naderhand heb ik van Lisa een mooi stijldossier ontvangen. Hierin staat het hele traject uitgelegd. Vanaf de intake, naar de uitdaging, de aanpak en heel veel tips & tricks. Heel fijn omdat je het zo altijd nog even kunt opzoeken als je het niet meer weet. En wat ik vooral heel fijn vond is dat ik ook via whats-app direct in contact stond met Lisa en altijd dingen mocht vragen. Ik vond een mooie foto van een outfit op internet en stuurde dit even naar haar door om te checken of dit ook op mijn lichaam zou staan. Fijn om zo even snel contact te hebben.

Stijldossier imago coaching – the woman you are – 2
Persoonlijk stijldossier voor Sandra

Weten of The Woman You Are
je verder kan helpen?

Voor en na: Sandra Slutter – Te Stroet

Je kunt me al je vragen stellen en weet meteen of ik je verder kan helpen.