Stap uit je comfortzone: Lessen van Mozes’ roeping

 In blog

Toen Mozes werd geroepen door God voor ‘De Grote Opdracht’ om de Israëlieten te bevrijden uit Egypte en te leiden naar het beloofde land, pakte Mozes niet meteen zijn spullen om van start te gaan. 

‘Wie ben ik om dat te doen?’ was zijn eerste vraag. Na meerdere vragen en opmerkingen die de twijfel van Mozes lieten zien, liet God hem wonderen doen die hij daarna kon reproduceren om de Israëlieten te overtuigen. Zelfs daarna vroeg Mozes of er alstublieft iemand anders kon gaan.

Alweer bijna 2 weken geleden op de zondag mocht ik tijdens de MeetUPx samen met Hemelsbreed kijken naar deze dynamiek. Hoe ga jij ermee om als God je vraagt om uit je comfortzone te komen? 

Wat ik gaaf vind aan het verhaal van Mozes is dat God specifieke opdrachten – of uitnodigingen – heeft voor specifieke mensen. Het was niet zo dat God meteen op zoek ging naar een andere kandidaat toen Mozes zijn twijfels uitte. Hij bleef in contact en beantwoordde de vragen van Mozes. 

Zelfs toen Mozes voor de tweede keer zei dat hij de opdracht niet zag zitten (en God explodeerde, tenminste, zo zie ik dat voor me als ‘Zijn toorn ontbrandde’) gaf God Mozes nog iets extra’s om hem over de streep te trekken. Namelijk zijn broer Aaron, die hem mocht helpen. 

We stonden stil bij de vraag die ik ook graag hier met jullie wil delen: als je door God de uitnodiging krijgt om uit je comfortzone te gaan en je vindt het spannend; kun je dan net als Mozes dat proces samen met God doen, of duik je weg? 

Recommended Posts

Leave a Comment