Stijladvies op de UWV Stapelbanenbeurs

 In blog

“Ik solliciteer naar de functie van personal trainer. Op mijn sollicitatiegesprek trek ik geen sportkleding aan, maar een pak voelt ook niet goed. Wat kan ik wel aan?” of “Kan ik kleuren aan naar een sollicitatiegesprek?”. Met deze vragen kwamen bezoekers van de UWV Stapelbanenbeurs naar de stand van The Woman You Are. Ik zette ze voor mijn spiegel en gaf ze praktische stijltips voor de juiste outfit voor hun volgende sollicitatiegesprek.

Het belangrijkste in dit proces vind ik dat een sollicitant écht overkomt als zichzelf en dat zij zich op haar gemak en vol zelfvertrouwen voelt. Dit komt het gesprek ten goede en is gunstig voor zowel de werkgever als de werknemer. De juiste kleuren uitkiezen is hierbij heel belangrijk. Er wordt wel eens gezegd dat zwart altijd kan, maar voor sommige kleurtypes is zwart juist een hele harde kleur. Het kan ervoor zorgen dat je gezicht en ogen minder zichtbaar en leesbaar zijn. Wanneer je vertelt over je passie is de sparkle in je ogen veel lastiger te zien.  Dat is juist wat je níet wilt! Als je een zomer- of lentetype bent, kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld donkerblauw in plaats van zwart.

Veel vrouwen zijn geneigd om op ‘save’ te spelen bij het uitkiezen van een sollicitatie-outfit. Als jij je daar het fijnst bij voelt moet je dat zeker doen. Niets is belangrijker dan dat jij je comfortabel en vol zelfvertrouwen voelt. Als je het gevoel hebt dat je te weinig eigenheid laat zien bij zo’n keuze, dan is het goed om hierin te tweaken. Er zijn juist veel mogelijkheden om wat meer van je persoonlijkheid te laten zien binnen een formele combinatie. Alleen moet je weten hoe je dit op een gebalanceerde manier doet, zonder dat het je uitstraling overschreeuwt.

Gratis sollicitatie-outfit tips

De vrouwen die ik op de stapelbanenbeurs heb gesproken hebben gratis de ‘sollicitatie-outfit tips’ ontvangen. Ga jij solliciteren en wil jij deze tips ook ontvangen? Vraag het aan via Lisa@thewomanyouare.nl.

Ben je op zoek naar werk en heb je een Gelrepas? Dan kom je in aanmerking voor ‘Dress For The Job’. Je ontvangt dan gratis kledingadvies voor je volgende sollicitatiegesprek. Hier vind je meer informatie over Dress For The Job.

Recent Posts

Leave a Comment