Weet jij jouw figuurtype?

 In blog

Lingeriezaak Lincherie Arnhem, gevestigd aan de Bakkerstraat, huurde mij tijdens de Bakkerdagen in om klanten een gratis figuuranalyse te geven. Na het passen van onderkleding kwam ik de ruime paskamer in om in ongeveer een kwartier een figuuranalyse te doen en wat praktische stijltips te geven op basis van die analyse. 

Veel vrouwen weten vaak haarfijn welke features ze wel of niet willen accentueren. Maar hun exacte figuurtype is ze vaak niet bekend. Het kennen én leren kleden van je figuurtype is ontzettend waardevol omdat je weet wat je moet doen om balans aan te brengen in je silhouet. Zo kun je gericht op bepaalde pasvormen shoppen. 

Ook tijdens de figuuranalyses viel me het weer op; vrouwen voelen vaak aan wat niet de juiste pasvorm is voor ze. Een vrouw met een atletisch figuur die een top met een wijde hals draagt voelt vaak al dat het een beetje overdone is, alleen weet ze niet precies waarom.. 

Wanneer ik vrouwen ‘de theorie’ vertel over hun specifieke figuurtype merk ik ook dat er een hoop kwartjes vallen. Waarom die ene top of rok steeds niet goed voelde bijvoorbeeld, en die andere wel. Het kennen van je figuurtype én weten welke pasvormen en combinaties je het beste kunt maken is, net als een kleuranalyse, kennis waar je levenslang profijt van hebt. 

Je kunt je huidige en toekomstige kledingstukken langs een lat leggen en zo kiezen wat het beste is voor jou. Maar ook de praktische tips hoe je bepaalde kledingstukken die ‘officieel’ niet binnen jouw pasvormpallet vallen tóch kunt dragen behoren tot die waardevolle kennisset. Want onthoud: stijlregels zijn mooi handvatten, maar jouw smaak en hoe jij je voelt zijn het aller- allerbelangrijkste. 

Liefs,

Lisa 

P.S. Wil jij ook weten wat jouw figuurtype is en welke kleding daar het beste bij past? Boek dan een stijlconsult bij me!

Recent Posts

Leave a Comment