Mijn zoektocht naar dé spijkerbroek

 In blog

Sinds Levi’s is gestopt met het maken van de Curve ID lijn ben ik wéér op zoek naar de jeans voor mijn figuur. Dat is inmiddels al een aantal jaren. Nou stel ik geen hoge eisen aan mijn broeken. Het enige dat ik wens is dat mijn billen erin passen, geen bouwvakkerspleet bij het bukken en dat ik geen riem hoef te dragen. Niet heel ingewikkeld, lijkt mij. En toch heb ik die broek nog niet gevonden!

Een zegen of een vloek?

Ik ben gezegend (volgens anderen) met een zandloper figuur. Dit figuur kenmerkt zich door brede schouders en heupen en een smalle taille. Op momenten waarop ik (spijker)broeken pas voelt dit figuur meer als een vloek. Mijn ervaring is namelijk dat spijkerbroeken niet gemaakt zijn voor vrouwen met een kleine maat en een minder klein achterwerk. In het pashokje is het altijd een van deze twee uitkomsten: 1) de broek is te wijd bij mijn taille; het ‘centenbakkie’ of 2) ik krijg de broek niet eens over mijn heupen heen. Het lijkt alsof de broek is gemaakt voor iemand zonder enige rondingen of vormen. Je kunt misschien begrijpen dat na het passen van twee broeken ik al zo gefrustreerd ben dat ik alles en iedereen vervloek en zin heb in comfort food.

Probeersels

Net nadat Levi’s mijn wereld op haar kop zette vond ik een basic broek van Zara. Het was geen jeans, maar een stoffen stretch heupmodel broek. Uiteindelijk heb ik deze broek in drie verschillende kleuren gekocht. Nu ik toe ben aan nieuwe, zijn ze niet meer te koop (uiteraard). Alhoewel het een heupmodel was (wat niet echt past bij mijn figuur) en het niet kon tippen aan de pasvorm van Levi’s zat deze broek comfortabel. Inmiddels heb ik van 2 van de 3 de ritsen moeten laten vervangen en zijn ze aan het eind van hun latijn. Op naar het volgende paar, zonder enthousiasme.

Daarna heb ik mij gewaagd aan de Shaping Skinny jeans van H&M. Het was een probeersel, omdat ik iets moest. Deze broeken hebben zogenaamde ‘techno-stretch’, ja ja. Vanwege het stretch gehalte in dit exemplaar kocht ik ze een maatje kleiner, zodat ze hier en daar nog wat konden lubberen, zal ik maar zeggen. Helaas is ook deze broek niet voor mij, omdat ‘ie te strak zit bij mijn bovenbenen en ik er een riem om moet dragen.

En nu…

Vorige week probeerde ik in een pashokje van een H&M winkel een paar broeken. Het tafereel hierboven omschreven speelde zich af, waarna ik Arabische lekkernijen heb gehaald in de Steenstraat…

Wordt vervolgd.

Deze gastblog is geschreven door mijn goede vriendin Zischa (33).  Samen zijn we op zoektocht naar een gewone broek die lekker zit. 

Recent Posts

Leave a Comment