Mijn kledingkast: broeken

 In blog

Broeken. Ik heb er altijd een haat-liefde verhouding mee gehad. Omdat ik altijd voller ben geweest heb ik altijd moeite gehad met het kopen van broeken. Als ik een keer een broek vond die ik überhaupt dicht kreeg kocht ik ‘m altijd. Ik bedacht me dan ook achteraf dat ik die broeken wél kocht om het gevoel van ‘ik pas toch wel iets’ te bevestigen. Uiteindelijk eindigde ik met allemaal broeken die ik wel dicht kreeg maar ik me eigenlijk niet zo fijn in voelde. Ik ben nu zo blij dat ik mijn weg heb gevonden in het vinden van de juiste broeken. In deze blog geef ik jullie een kijkje in mijn kledingkast!

Peerfiguur

Om balans aan te brengen bij het silhouet is het belangrijk om het visuele zwaartepunt, dat bij de heupen en bovenbenen valt, wat meer te verdelen. Dit kan door meer focus te leggen op het bovenlijf (door bijv. een boothals) of ‘de onderkant’ door bijvoorbeeld een flared broek te dragen. De broeken zijn idealiter high waist.

Tot een paar jaar geleden kon ik wel high waist broeken vinden, maar vaak niet in mijn maat. Vaak droeg ik een grote maat heupbroeken, met als gevolg dat ik die de de hele dag moest ophijsen. Vreselijk voelde ik me dan! Tegenwoordig zijn high waist broeken goed te vinden. Ook de winkels hebben nu een bredere maatrange. Ik vind broeken met een rits aan de zijkant fijner zitten, die zijn nog wel lastig te vinden. Toch heb ik er laatst één gescoord bij de H&M!

Mijn broeken

Vroeger droeg ik voornamelijk zwarte skinny jeans omdat ik andere pasvormen lastig vond om te vinden in mijn maat. Ik voelde me er wel oké in, maar vond het niet altijd mooi zitten bij mijn bovenbenen en buik. Tegenwoordig kan ik mijn weg beter vinden en heb ik meer variatie in pasvormen. Op de sport- en joggybroeken na zijn dit mijn dagelijkse broeken:

  • Een geruite straight fit pantalon (maat 46, H&M)
  • Een zwarte high waist, loose fit pantalon (maat 46, H&M)
  • Een zwarte slim fit pantalon (maat 46, H&M)
  • Een donkerblauwe coated jeans met rechte pijpen (maat 44, Wehkamp)
  • Een zwarte flared broek (maat XL, Zalando)
  • Een zwarte skinny jeans (maat 46, H&M)

 

 

De zwarte ‘loose fit pantalon’ is één van mijn nieuwste aanwinsten. Ik raakte geïnspireerd toen ik de serie Working Moms op Netflix ging bingen. De ‘Scandinavische stijl’ van Dani Kind in die serie vind ik heel tof. Het is subtiel en minimalistisch (vaak effen) maar toch uitgesproken. Dat zit ‘m in de pasvormen; een wijde broek of een blazer cape.

De geruite pantalon is mijn grootste ‘cadeau’. Normaal gesproken vallen dit type pantalons mét focus op de heupen/taille me niet zo mooi. Door de plooien die net bij mijn buik vallen lijkt het vaak alsof ik een luier draag, haha. Bij deze pantalon is dat niet het geval, yay! Ik combineer ‘m graag met (oker)geel en donkerblauw.

Hoeveel broeken heb jij in je kast liggen? 

Recent Posts

Leave a Comment