Ik kreeg stijladvies toen ik op mijn zwaarst was

 In blog

Styling kan in elke fase van je leven heel waardevol zijn. Toen ik na de bevalling van mijn oudste meer dan 90 kilo woog was ik op het zwaarst dat ik ooit had gewogen. Ik kreeg geen oude broeken meer dicht. Omdat ik nog steeds de winkels bezocht waar ik vroeger kleding kocht, lukte het niet om nieuwe broeken te kopen. Ik eindigde in broeken van mijn vriend en welk shirt er dan ook maar bij paste. Het zorgde ervoor dat ik me verloren voelde. Dit gevoel was voeding voor een neerwaartse spiraal; ik vond troost in chocola en het gevoel van ‘ik kan het toch niet’ en ‘ik ben het niet waard’ werd steeds maar weer bevestigd.

Op dat moment kreeg ik stijladvies. De dame zette me voor de spiegel en vertelde me wat zij zag; “een sterke vrouw die een kind heeft gebaard”. Oh ja, dat zou ik bijna vergeten, dacht ik daarna. En kijk die taille eens joh!”. Vanaf dat moment kon ik anders naar mezelf kijken. Met liefde en waardering. We zijn toen door mijn kledingkast gegaan. Ik droeg slechts 10% en dacht dat ik niets meer paste. Na het stijladvies droeg ik misschien wel 70% van wat er in mijn kast lag. Dat wat niet meer paste, maar ik niet weg wilde doen, hebben we eruit gehaald. Dat zorgde ervoor dat mijn ogen niet elke ochtend langs kleding die ik ‘toch niet paste’ gleden.

Voor mij was die dag een startpunt van een positieve spiraal! Ik was op mijn zwaarst maar voelde me ontzettend goed. In het stijladvies zat ook een kleur- en figuuranalyse, waardoor ik mijn kledingkeuzes feitelijk kon onderbouwen. Daarnaast werd me helder dat mensen naar je kijken als geheel en naar je uitstraling, stralende ogen en een sprankelende lach. En niet naar die afzonderlijke details zoals je buik.

Na het stijladvies voelde ik me meer zelfverzekerd als moeder, vrouw en professional. Ik voelde uiteindelijk ook weer de ruimte om te sporten en dat motiveerde me weer om goed op mijn voeding te letten en niet meer mijn troost in snoepen te vinden. Ik ben toen afgevallen, maar ook weer aangekomen. Maar ik ben nooit meer onzeker geweest omdat ik me altijd wist te kleden zoals ik wilde. Ook gunde ik mezelf om op een fijne manier met mijn uiterlijk bezig te zijn. Ik heb een peerfiguur, wat lastig is bij het kopen van broeken. Dat mág dan ook meer tijd kosten en in sommige gevallen meer geld.

Ik verlang niet meer naar slank zijn of naar een bepaalde maat. Ik verlang ernaar om mezelf te zijn. Om heel eerlijk te zijn voel ik nu dat ik wel weer gewicht wil verliezen, maar vooral voor mijn gezondheid. Ik weet zeker dat stijladvies mij nét dat zetje heeft gegeven om liefdevol naar mezelf te kunnen kijken. Daarnaast heb ik geleerd om niet te oordelen, want dat kan een zwaar anker blijven. Kijk naar jezelf in het nu en accepteer én heb jezelf nu lief. De juiste styling kan daar een groot aandeel in hebben, omdat je dan voor jezelf uitstraalt wat je wilt uitstralen. Dat maakt van het hier en nu een positief moment dat je bewust kunt vasthouden.

Recommended Posts

Leave a Comment