Gezien worden voor wie je echt bent

 In blog

Voordat ik een stijltraject aan ga met iemand, is het belangrijk dat we samen achterhalen hoe mijn coaching en stijladvies jou verder kunnen helpen. Daarom starten we altijd met een intakegesprek. Daarin formuleren we samen jouw persoonlijke en/of zakelijke doelen voor het traject. Voor zo’n intakegesprek stuur ik vrouwen het style development werkboek. Dit werkboek geeft mij de juiste handvatten om het gesprek voor te bereiden.

Er staan wat pittige vragen in het werkboek. Een voorbeeld: “stel jezelf voor zonder je sociale rollen, job en relatiestatus te benoemen”. Maar ook de ‘wat straal je uit’ en ‘wat wil je uitstralen’ kan soms confronterend zijn. Dat je voelt waar het wringt is juist goed. Dit biedt een gerichte handvat voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

“Gezien worden voor wie je echt bent is niet de verantwoordelijkheid van anderen, maar de verantwoordelijkheid van jezelf!”

Wat ik vaak hoor van vrouwen die een traject met mij aangaan is dat zij het verlangen hebben om gezien te worden voor wie zij echt zijn. Zichzelf zijn. Vanuit die positie trouw blijven aan zichzelf door bijvoorbeeld gegrond grenzen aan te kunnen (en durven) geven.

Gezien worden voor wie je echt bent is niet de verantwoordelijkheid van anderen, maar de verantwoordelijkheid van jezelf. Kleding en styling kunnen daarin een hele krachtige bijdrage leveren. Kleding draagt bij aan wat jij wilt uitstralen. Met je uitstraling communiceer je, én trek je mensen aan. Daarnaast kun je er met kleding voor zorgen dat je goed te lezen bent. Denk hierbij aan je gezichtsuitdrukking en je lichaamshouding. Hierdoor kan naast verbale ook non-verbale communicatie goed en effectief plaatsvinden. Over de voordelen van goed te lezen zijn schreef ik deze blog.

Zelf heb ik ook ervaren dat ik door styling meer zichtbaar ben geworden. Misschien wel meer voor mijzelf dan voor de omgeving. In meetings werd me vaker om mijn mening gevraagd. En ik durfde veel vaker mijn mening en ideeën te delen.

Als je ook ervaart dat je gezien wil worden wie je écht bent dan kan styling écht een verschil voor je maken. Ik spreek uit ervaring 😉 Plan een gratis adviesgesprek met me in om te kijken of we een klik hebben.

Recommended Posts

Leave a Comment