Drie checks wanneer je wisselt van je wintergarderobe naar je zomergarderobe

 In blog, styling, styling

Het is voor het eerst rond de 20 graden. Het is nog ochtend wanneer je voor je kledingkast staat. Het voelt nog fris, maar je weet dat het warm gaat worden. Onwennig graaf je je weg naar je zomerkleding toe. Steeds meer rokken, jurken en tops met korte mouwen komen tevoorschijn. Hoe ‘werkt’ zomerkleding ook alweer? Elk jaar heb ik het weer, dat ik even moet schakelen wanneer ik me voor het eerst weer zomers kleed. Gelukkig gaat het steeds sneller.

Mijn zomergarderobe is vooral efficiënt. 99% kan ik met elkaar combineren, waardoor ik bijna met mijn ogen dicht wat kledingstukken uit de kast kan trekken. Ook tops en shirts bij jurkjes, en rokken bij tunieken. Elk jaar lukt me het om combinaties te maken die ik nog nooit heb gemaakt. Wanneer me dat lukt voelt het toch weer als een klein feestje. Een soort van mijlpaal. Elk jaar koop ik minder, -want mijn basis is goed-, en combineer ik meer.

Check 1 Past het nog?
Wanneer het tijd is om de dikke wintervesten en het thermo-ondergoed op te ruimen, is het goed om ook weer kritisch te kijken naar welke zomerkleding je in je kast hangt. Past je kleding nog? Wanneer je bent aangekomen of afgevallen kan het zijn dat de kleding niet meer fijn zit of goed past. Het is goed om je zomerkleding daarom altijd even te passen voordat je het in je kast legt. Wanneer het niet past kun je de beslissing maken om het tijdelijk uit je kast te laten (waarom dat lees je in deze blog), of het weg te doen.

Check 2 Past het nog bij je?
Tijdens zo’n pas-sessie is het ook goed om eens kritisch te voelen wat de kleding met je doet. Past het nog bij je? Bij wie je bent en hoe jij je voelt? Toen ik moeder ben geworden voelde ik me niet meer thuis in mijn oude kleding. Soms paste het fysiek wel, maar voelde ik me er niet meer thuis in. Dit zijn goede indicatoren om eens te kijken of je bent gegroeid op bepaalde vlakken en of het tijd is je kledingstijl eens onder de loep te nemen!

Check 3 Mix it up!
Na deze selectieronde heb je een zomergarderobe die (bij je) past én waar jij je fijn in voelt. Dikke kans dat je veel kledingstukken onderling kunt combineren. Mijn advies is om dit niet te doen door de kleding bij elkaar te leggen. Maar om echt te passen. Dus al je shorts en rokken met al je tops. Al je jurken met je tops, etc. Je kunt dan namelijk ook goed loskomen van je ‘vaste’ combinaties. Ik weet zeker dat dit je veel inspiratie gaat opleveren!

Mocht je nog wat hulp willen gebruiken: op 29 juni 2019 hou ik Zomer stijlsessies! Je neemt je zomergarderobe mee naar mij toe. Samen maken we je zomergarderobe 100% draagbaar. Op deze pagina vind je meer informatie.

Recent Posts

Leave a Comment