Verberg jij wat je niet mooi vindt?

 In blog

Wist jij dat duizenden vrouwen al vanaf het moment dat ze opstaan bezig zijn met negatieve gedachten over henzelf? En dat de kans dat jij er hier één van bent groter is dan je zelf denkt, maar je het je misschien nog niet beseft? Ga maar na. Hoeveel vrouwen zijn wel niet ontevreden over een lichaamsdeel, bijvoorbeeld de buik, en dragen vervolgens kleding die met name gericht is op het verhullen hiervan?

In de ochtend, wanneer je voor je kledingkast staat, ben je dan al bezig met datgene waar je niet tevreden over bent. Je kiest je kleding uit op basis van die visie. De kleding draag je de hele dag en zorgt er eigenlijk voor dat je de hele dag ‘leeft’ in de missie van het verbergen van je buik. Je bent dan niet bezig met het versterken van wat wél mooi is aan jou (en dat kan net zo goed alsnog je buik zijn ook al denk jij er anders over), maar met het verhullen van wat jij zelf lelijk vindt.

Vaak gaat dat niet zo bewust, maar het negatieve effect is er. Deze onbewuste innerlijke dialoog werkt ook op je uitstraling. Dat je jezelf niet waardig vindt of niet gemotiveerd bent om de beste versie van jezelf te laten zien. In uiterlijk maar vaak dus ook op andere vlakken. Dit kan zowel tot uiting komen op zakelijke vlak, denk aan een sollicitatiegesprek, interne je mening laten gelden en meer loon eisen, als op privévlak, denk aan het ontmoeten van nieuwe mensen, relaties en gelijkwaardigheid met vrienden.

Laten zien wat jou mooi maakt in plaats van verhullen wat je niet mooi vindt

Die innerlijke dialoog omdraaien, dát is wat je wil. Stel dat je elke dag voor je kledingkast staat en denkt: “ik wil mijn goede benen en mooie halslijn goed uit laten komen”. Kun je je voorstellen wat dat met je mindset en zelfvertrouwen doet? Als je niet wakker wordt en gelijk weer denkt aan het verhullen van je buik (die overigens ongetwijfeld mooier is dan jij zelf denkt). Zo begin je de dag al met een positieve visie van jezelf. Je kledingkeuzes worden gebaseerd op het benadrukken van jouw sterke punten, en de hele dag leef je vanuit je krachtige punten in plaats vanuit iets negatiefs. Dit werkt op een positieve manier op je uitstraling. Mensen die er goed en verzorgd uit zien geven namelijk de indruk dat zij ook op andere vlakken, zoals werk of sociaal leven, succesvol zijn. Maar bovenal laten zij zien dat je jezelf goed verzorgt en dat je jezelf serieus neemt.

Anders naar jezelf kijken

Het kan soms lastig zijn om in te zien wát dan jouw sterke punten zijn en hoe je die benadrukt. De moeilijkheid zit niet in het feitelijk inzien. Je kunt je verhoudingen en figuur prima zelf in kaart brengen en vervolgens in boeken of op Google zoeken wat je ‘volgens het boekje’ moet doen. De moeilijkheid zit hem vooral in het eerlijk en anders naar jezelf kijken. Kun jij jezelf zien als geheel? Dus niet alleen die lelijke buik maar als een mooie en krachtige vrouw met al haar pluspunten? Dát is waar ik als coach aan werk. Ik leer je op een positieve manier naar jezelf kijken en leer je hoe je jezelf hierin versterkt door met kleding een persoonlijke stijl te ontwikkelen die je krachtig maakt.

Recommended Posts

Leave a Comment

corrigerend ondergoed