Kleding als verlengstuk van jezelf

 In blog

Kleding heeft twee klassieke functies die wij allemaal kennen. Haar meest primaire functie is het bedekken en beschermen van het lichaam en daarnaast is kleding een manier om jezelf uit te drukken. Van binnen naar buiten toe dus. In mijn visie heeft kleding ook een derde functie, en die is juist het versterken van je persoonlijkheid. Jezelf ‘on fire’ voelen in je eigen kleding zorgt voor meer zelfvertrouwen waardoor je lekkerder in je vel zit.

De functie is dus niet ‘naar buiten toe’ gericht maar is dus juist versterkend voor je innerlijk. En die basis werkt weer versterkend voor de functie van het uitdragen van wie je bent. De volgorde van belangrijkheid van de functies is dus eigenlijk deze:

Functie 1: bescherming (van buiten naar binnen)
Functie 2: versterkend (blijft binnen)
Functie 3: Uitdragen (van binnen naar buiten)

Kleding = emotie

Een emotie wordt vaak omschreven als een innerlijke beleving of een gevoel dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen. Ook kleding kan dat effect op je hebben. Je voelt je sterk in goede kleding en eerlijk is eerlijk, anderen zullen ook direct een positievere indruk van je hebben. Dat is niet vanwege oppervlakkige redenen waarbij de kleding zelf beoordeeld wordt, maar vanwege het feit dat jij zélf straalt! Het dragen van de voor jou goede kleuren, stoffen en pasvormen heeft dan ook een enorme positief effect hebben. Aan de ene kant omdat jij meer in je kracht komt te staan, aan de andere kant omdat anderen je zullen zien stralen. Je belandt in een opwaartse spiraal die zijn weerga niet kent!

En het goede nieuws? Met de juiste (zelf)kennis en inzichten heb je hier zelf de controle over!

Recent Posts

Leave a Comment