Je kledingkast is meer dan alleen een praktisch meubel

 In blog

Je kledingkast laat zien hoe jij in het leven staat terwijl je kledingkeuzes een reflectie zijn van hoe jij je op dat moment voelt. Wanneer je een volle kledingkast hebt, maar meer dan de helft van de kleding het hele jaar blijft hangen, zorgt dat voor onrust. Je blik glijdt dan iedere dag weer langs kleding waar je nu nog niet goed genoeg voor bent. Althans, die associatie maak je er dan vaak bij. Het is een dialoog met een negatief karakter.

Andersom werkt het dus ook. Stel dat je kledingkast minder vol is, maar dat letterlijk alle items:

  • Met elkaar te combineren zijn
  • De juiste kleuren hebben zodat je gaat stralen
  • De beste pasvorm voor jou hebben
  • Je in staat stellen om je te kleden zoals jij je voelt
  • Je zelfverzekerd laten voelen

Juist dan sta je ’s ochtends met een heel ander gevoel voor de spiegel. “Dus eigenlijk heb je helemaal niet zoveel kleding nodig” is een uitspraak die ik letterlijk in elke 1-op-1 sessie heb gehoord. En dat klopt. Als alle items die je in de kast hebt je laten stralen en je goed laten voelen heb je niet meer nodig. Cliché, maar het gaat ook hier om kwaliteit in plaats van kwantiteit. Laten we daarnaast ook even praktisch denken. Zo’n functionele kledingkast scheelt je een hoop geld en tijd in de ochtend.

Geld verdienen door je kledingkast
Uit onderzoek blijkt dat we slechts 40% van onze garderobe daadwerkelijk dragen. Dit komt neer op €2.700 aan ongedragen kleding! Dat er zo’n groot deel van de kleding niet wordt gedragen komt door impulsaankopen en miskopen. In de training ‘Een 100% draagbare garderobe’ zorgen we dat 100% van je garderobe weer kunt dragen. Ook krijg je handvatten om impuls- en miskopen te voorkomen zodat je altijd een 100% draagbare garderobe behoudt.

Recent Posts

Leave a Comment